Bucatarii industriale.
  www.electromec.eu www.electromec.ro   < pagină de start
Sisteme exhaustare Contact
www.hote-inox.ro > Aspiratie industriala > Aplicatii speciale

Instalatii de aspirare si exhaustare anticorozive pentru praf, pulberi, fum, vapori chimici si gaze.

Sistemele anticorozive pot fi folosite in cele mai severe conditii chimice, termice si mecanice, pentru diferite clase de coroziune, indeplinind in acelasi timp standardele stricte de calitate si performanta din domeniul industrial.

Echipamente de ventilatie, evacuarea si filtrarea aerului poluat cu noxe pentru laboratoare si industrie.

Sisteme complete, componente și accesorii care pot filtra aerului în medii rezidențiale, industriale, unitati medicale sau civile. De la role de material filtrant, prefiltre plan ondulate, filtre de grăsime, filtre cu saci moi sau saci rigizi tip fagure, filtre HEPA cu inserție de aluminiu, miniplit clasic sau laminar, până la filtre cu cărbune activ ce elimina mirosuri sau substanțe periculoase mediului.

Instalatii rezistente la coroziune pentru toate domeniile industriale.

Produsele antiacide pot fi folosite in cele mai severe conditii chimice, termice si mecanice, indeplinind in acelasi timp standardele stricte de calitate si performanta din domeniul industrial.

Evaluam permanent toate caracteristicile legate de siguranta, functionalitate, utilizare, durabilitate si costuri. Specialistii nostri aleg cele mai potrivite materiale si tehnici constructive, care sa corespunda conditiilor specifice ale fiecarui proiect in parte.

Cu o gama larga de produse si servicii in domeniul echipamentelor de exhaustare anticorozive, acoperim multe ramuri industriale: industria chimica si petrochimica, industria energetica, industria farmaceutica, industria alimentara, industria extractiva, industria celulozei si hartiei, industria siderurgica si metalurgica, actionand cu succes si in statiile de tratare a apei si instalatiile de incinerare deseuri.


Instalatii anticorozive inox AISI 316 Ventilatoare centrifugale din plastic - polietilena antistatica autoextinctiva. Statii filtrare cu extractie automata. Instalație de captare și filtrare vapori de acid. Instalație de captare și filtrare vapori de emulsie. Instalație de biofiltrare gaze de bitum.

Instalații de biofiltrare. Biofiltre.

Biofiltrele sunt folosite pentru a oxida compusii organici volatili in CO2 si apa si au o tehnologie care foloseste microorganisme pentru tratarea apelor, mirosurilor, emisiilor de gaze. Microorganismele (bacteriile) traiesc in suspensie in lichide sau depuse pe un suport solid constituit din aschii de lemn, turba, etc. In cazul in care se opteaza pentru biofiltre ca solutie pentru depoluare trebuie sa se tina seama de spatiul mare pe care-l ocupa biofiltrele in comparatie cu alte sisteme de filtrare. Biofiltre pot fi personalizate în funcție de debitul de aer și de caracteristicile trhnie ale aplicației.

• Tipul tehnologiei: Absorbție si oxidare, cu dezodorizare.
• Eeficienta filtrarii, eficacitatea de dezodorizare: 99%.
• Tehnologia biofiltrării constă în neutralizarea mirosurilor sau a COV-urilor printr-un proces natural. Aerul este captat de la sursele urat mirositoare prin ventilație mecanică si este insuflat într-o unitate de tratament, unde este umidificat, apoi biodegradat. Biodegradarea se produce în biofiltru, unde organismele prezente în garnisajul umed absorb si oxidează moleculele urât mirositoare datorită structurii lor enzimatice complexe. Biodegradarea realizată de bacterii este un proces natural.

Pentru a menține bacteriile specifice in viață, sunt necesare anumite condiții de mediu, cum ar fi:
– temperatura: 5-50 °C
– umiditatea: >80%
– praf: neglijabil
– oxigen: >15%

Material biofiltrant:
– turbă granulară
– turbă fibroasă
– SBRM
– carbonați

• Domenii de utilizare:
Biofiltrele sunt folosite în principal în statii de compostare pentru deseuri biodegradabile, stații de epurare si de pompare a apelor uzate, în numeroase sectoare ale industriei unde se produc compuși organici volatili (COV), în industria prelucrării deșeurilor și a dejecțiilor, etc.

Instalații de filtrare cu cărbune activ și reținerea noxelor degajate sub formă de solventi, compuși organici volatili (COV).

• Tipul tehnologiei: adsorbție cu carbon activ.
• Filtrarea gzelor cu conținut de compuși organici volatili (COV), atât solubili, cât și insolubili. Capacitatea de adsorbție crește odată cu mărimea moleculelor substanței a fi reținută.
• Eeficienta filtrarii este de 94%, scăzând odată cu creșterea gradului de saturație a carbonului activ.
• Procesul implică condensarea solventului din aer pe o suprafață solidă, prin acțiunea forțelor Van der Waals. Suprafața solidă cel mai des utilizată este carbonul activ, un material foarte poros a cărui capacitate de acțiune este direct proporțională cu gradul său de porozitate (1 g de carbon activ poate avea o suprafață desfășurată de cca. 1500 m²). Solventul din aerul a fi curățat se condensează prin capilaritate și este reținut de carbonul activ. Amploarea acestui fenomen de adsorbție este direct proporțională cu suprafața carbonului activ și este influențat de mai mulți factori: concentrația de COV care trebuie reținută, umiditatea, temperatura, viteza fluxului de aer în contact cu suprafața carbonului activ, timpul de contact și mărimea particulelor de carbon activ. În mod normal, temperatura COV-urilor nu trebuie să depășească 40 °C. De exemplu, pentru adsorbția COV-urilor, pentru un debit de aer de 40000 m³/h, este necesară o cantitate de cca. 16 m³ de carbon activ (6720 kg), asigurându-se un timp de contact de 1,4 secunde și o viteză de intrare de 0,5 m/s.

• Domenii de utilizare:
- instalatiile cu carbune activ pot fi folosite în orice proces industrial unde este necesară reținerea și îndepărtarea COV-urilor sau a mirosurilor, prezente în concentrație mică: la liniile de vopsire, în industria chimică, în industria alimentara, etc.
- tratarea gazelor în industria electronică
- captarea și reținerea noxelor degajate sub formă de vapori si fum toxic de la băile de tratament termic cu acizi
- in industria metalurgică, la extracția și captarea noxelor din vaporii produși în urma operațiilor de decapare, în fluxul de producere a tablelor și sârmelor - dezodorizarea gazelor din industria alimentară, din zootehnie, în sacrificarea animalelor, din stații de epurare ape uzate, statii de sortare si TMB deseuri reciclabile, instalații de tratare mecano-biologică și compostare, etc.
 
 
Filtre cu cartușe si autocurățare puls-jet.
Instalații de captarea și reținerea noxelor degajate sub formă de vapori chimici.
• Tipul tehnologiei: absorbție.
• Epurarea gzelor cu conținut de: HCl, H2S, SO2, NH3, HF, NOx, DMEA, mirosuri, COV, etc.
• Eeficienta filtrarii este mai mare de 96%.
• Principiul de funcționare se bazează pe pulverizarea de lichid în fluxul de aer ce conține compușii a fi îndepărtați. Spălarea gazelor constă în solubilizarea poluanților gazoși într-un lichid. Acest lichid poate fi apa simplă sau apa cu adaos de reactivi sau solvenți. Există diferite tehnologii de spălare a gazelor: scrubere cu umplutură din material filtrant, scrubere cu auto-pulverizare și scrubere Venturi. Alegerea tipului adecvat depinde de caracteristicile gazului a fi epurat.
• Materialele din care sunt executate: PP, PPH, PE, etc.

• Domenii de utilizare:
- tratamente chimice în industria aeronautică
- tratarea gazelor în industria electronică
- captarea și reținerea noxelor degajate sub formă de vapori de la băile de tratament termic al suprafețelor
- in industria metalurgică, la extracția și captarea noxelor din vaporii produși în urma operațiilor de decapare, în fluxul de producere a tablelor și sârmelor - dezodorizarea prin spălarea chimică a gazelor din industria alimentară, din zootehnie, în sacrificarea animalelor, din stații de epurare etc.
 
 
Instalatii de filtrare de inalta eficienta HEPA/EPA/ULPA.

Utilizate pentru reținerea particulelor submicronice din spații speciale unde este necesara filtrarea ultrafină precum: laboratoare de analize medicale, industria medico-farmaceutica, spații spitalicești, energetic nuclear, aplicatii in microelectronica.

Filtre de înalta eficenta (EPA, HEPA and ULPA) - EN 1822 - Standardul se aplică în cazul filtrelor de aer de înaltă eficiență și foarte înaltă eficiență, cu o penetrare ultra-scăzută (EPA, HEPA și ULPA), utilizate în domeniul ventilației și aerului condiționat, precum și în procese tehnologice, cum ar fi tehnologia camerei curate sau tehnologia farmaceutică industrie. Ea stabilește o procedură de determinare a eficienței bazată pe o metodă care numara particulele cu un aerosol lichid de testare (sau, alternativ, unul solid) și poate clasifica aceste filtre într-un mod normat, în funcție de eficiența lor.

Printre cele mai eficiente filtre din categorie, filtrele HEPA si ULPA pot fi folosite pentru indepartarea particulelor submicronice din aer, precum virusuri de laborator, mucegai, bacterii etc. Produsele de acest tip sunt cel mai des folosite in medii in care este nevoie de un nivel foarte ridicat de puritate a aerului, ca spitale, laboratoare de analiza medicala, fabrici de medicamente, medii cu activitate radioactiva etc.

Domenii de utilizare:

• Laboratoare de cercetare si analiza medicala - In cazul acestor unitati, calitatea rezultatelor obtinute in urma cercetarii si analizelor este direct influentata de nivelul de puritate a aerului. Existenta de impuritati in aer poate influenta acuratetea si corectitudinea rezultatelor. Provocarea industriei este de a gasi solutiile potrivite de filtrare a aerului, care sa corespunda cerintelor specifice.

• Spitale - Aerul curat este vital pentru ingrijirea pacientilor din orice spital sau unitate de ingrijire medicala, atat in cazul saloanelor si cabinetelor medicale, dar mai ales in blocurile operatorii sau salile de terapie intensiva (unde nivelul de puritate a aerului trebuie sa fie cel mai ridicat). Pe langa asigurarea celor mai bune conditii de recuperare pentru pacienti si a unui mediu sigur de lucru pentru cadrele medicale si pentru vizitatori, unitatile spitalicesti trebuie sa evite si raspandirea microbilor sau particulelor dăunătoarea pe calea aerului. Crearea unui ambient sanatos si propice recuperarii se poate realiza doar prin implementarea solutiilor optime de filtrare a aerului.

• Fabrici de medicamente - Fabricile de medicamente sunt printre cele mai exigente locatii privind nivelul de puritate a aerului, datorita impactului foarte mare pe care il poate avea contaminarea aerului asupra calitatii produselor farmaceutice rezultate. In plus, in urma majoritatii proceselor de productie sunt emanate in aer diverse substante daunatoare care pot afecta sanatatea angajatilor din interiorul fabricii sau a mediului inconjurator. De aceea trebuie alese solutiile de filtrare cele mai performante, care pot asigura un aer curat si sanatos.


Industriile deservite:

Aeronautică - Alimentară - Automobile - Confecții metalice - Construcții de mașini - Farmaceutică - Feroviară și material rulant - Materiale de construcții - Metalurgie - Mobilă - Navală - Petrochimică - Lemn și produse din lemn - Reciclare, reziduri și recuperarea deșeurilor - Hârtie și celuloză - Materiale plastice și cauciuc - Energetică

Sisteme de filtrare gaze toxice.
 
Pentru informaţii contactaţi ELECTROMEC la tel. (004)0360102006 sau e-mail: office@electromec.ro.
Pagină de start Hote industriale Sisteme exhaustare Contact
Copyright © 2024 ELECTROMEC. All rights reserved. Termeni de utilizare Clauze de confidenţialitate