www.electromec.eu www.electromec.ro   < pagină de start
    Hote Sisteme exhaustare Contact
www.hote-inox.ro > Sisteme exhaustare


Purificare aer.Sisteme de ventilatie.

Experienţa noastră vastă în domeniul sistemelor de ventilaţie, încălzire, climatizare şi condiţionare a aerului ne motivează să oferim soluţii cât mai eficiente şi cât mai specializate. De aceea am dezvoltat echipamente dedicate ventilării, climatizării şi tratării aerului din bucătării industriale şi comerciale, laboratoare sau alte spaţii unde se formează atmosfere nocive şi potenţial periculoase.
Sisteme pentru asigurarea ventilaţiei în bucătării industriale.
Acestea pot include module pentru recuperarea căldurii din aerul evacuat, module de filtrare, baterii de răcire, încălzire sau control complet automat al modului de funcţionare. Proiectarea şi dimensionarea acestor sisteme de exhaustare şi tratare a aerului se face folosind aplicaţii CAD specializate.

Sistemele înglobează o serie de filtre care elimină din aer mirosurile, particulele de ulei şi fumul provenit din ardere. Aceste echipamente respectă cele mai stricte norme de poluare, evacuând în atmosferă aer curat lipsit de elemente nocive sau mirosuri.

Echipamentele noastre sunt extrem de fiabile şi performante, asigurăm până la 5 ani garanţie, iar această garanţie acoperă toate componentele agregatelor. Suportul tehnic este permanent fiind asigurat de personal foarte bine pregătit şi dotat tehnic. În majoritatea cazurilor, rezolvarea problemelor apărute se face la sediul clienţilor în mai puţin de o zi, pe teritoriul României.

Sisteme de ventilaţie pentru laboratoare.
Scopul acestor sisteme este eliminarea totală sau diluarea vaporilor, mirosurilor neplăcute şi a compuşilor chimici toxici poluanţi din laboratoare aflate în universităţi, spitale, instituţii de cercetare, facilităţi de producţie din industria chimică, petrochimică, farmaceutică sau electronică.

Aceste sisteme de ventilaţie, filtrare şi purificare a aerului sunt destinate a fi folosite în special în laboratoare de testare şi de diagnostic clinic, biologic, microbiologic, cercetare, chimie analitică, biotehnologie, industria farmaceutică, domeniul alimentar, chimicale fine, petrochimie, cosmetică, industria electronică, etc. Pot fi dotate cu o serie de filtre, funcţie de aplicaţie sau racordate la sisteme complexe de filtrare şi purificare a aerului.

Sistemele de ventilaţie pentru laboratoare, în cele mai multe cazuri, sunt sisteme speciale iar proiectarea şi dimensionarea lor se face ţinând seama de tipul şi proprietăţile compuşilor chimici prezenţi şi de specificul activităţilor desfăşurate.
 
Filtrare aer.

Necesitatea ventilării şi climatizării bucătăriilor industriale.
În bucătăriile industriale condiţiile de lucru sunt extrem de grele, este un mediu solicitant. Sistemele de ventilaţie au un rol extrem de important în asigurarea confortului şi a condiţiilor optime pentru desfăşurarea activităţii. Confortul şi productivitatea sunt strâns legate de condiţiile mediului ambiant. Disconfortul termic poate creşte numărul accidentelor la locul de muncă şi creşte riscul de îmbolnăvire. Temperaturile ridicate, mirosurile, aerul poluat şi umiditatea ridicată afectează productivitatea muncii, prosperitatea afacerii şi au impact negativ asupra mediului înconjurător.

Sistemele de ventilaţie, climatizare, purificare şi tratare a aerului sunt necesare în bucătăriile industriale şi comerciale pentru că: se degajă o mare cantitate de căldură prin convecţie şi radiaţie, calitatea aerului este afectată de mirosuri şi particule de grăsimi, umiditatea este foarte mare datorită procesului de gătire a mâncărurilor şi spălării, trebuie îndeplinite condiţii stricte în ceea ce priveşte protecţia mediului, trebuie îndeplinite condiţii stricte privind securitatea şi sănătatea muncii.

Productivitatea în bucătăriile industriale de înaltă performanţă.
Temperatura mediului ambiant influenţează direct capacitatea de lucru a unei persoane. Atunci când temperatura ambiantă este prea ridicată, acest lucru afectează direct starea de confort şi implicit productivitatea unei persoane. Un climat confortabil scade riscurile de accident şi creşte productivitatea muncii.

Pentru asigurarea unui mediu productiv şi fără pericol pentru sănătatea oamenilor, în bucătăriile industriale profesionale un sistem eficient de ventilaţie trebuie să elimine căldura în exces, să elimine particulele de grăsimi, mirosurile şi gazele nocive din aer, să aibă capacitatea de a înlocui aerul poluat cu aer proaspăt şi să prevină răspândirea mirosurilor sau a emisiilor poluante în exterior.
 
Pentru informaţii contactaţi ELECTROMEC la tel. (004)0360102006 sau e-mail: office@electromec.ro.
  Pagină de start Hote Sisteme exhaustare Contact
Copyright © 2019 ELECTROMEC. All rights reserved. Termeni de utilizare Clauze de confidenţialitate